Het gemeentebestuur van Kasterlee start de selectieprocedure voor een ontwikkelaar die de Ark van Noë nieuw leven zal  inblazen.

Tot 4 september kunnen geïnteresseerden zich melden.

Op dinsdag 25 juni keurde de gemeenteraad van Kasterlee de leidraad goed voor de selectie van een ontwikkelaar voor de site Ark van Noë. Daarmee zet het gemeentebestuur een volgende stap om het domein te herwaarderen en opnieuw toegankelijk te maken voor het publiek. De Ark van Noë werd in 2008 met dit doel aangekocht door de gemeente. Ondertussen werd een ruimtelijk uitvoeringsplan goedgekeurd en een businessplan opgesteld.

Kasterlee wil nu voor 50 jaar een recht van opstal voor het domein toekennen. Het gemeentebestuur zal bij de selectie van mogelijke kandidaten onder meer aandacht besteden aan de restaurant- of caféfunctie, de ontwikkeling van het volledige domein, de integratie van sociale tewerkstelling, renovatie of nieuwbouw van de infrastructuur, de integratie van waterbelevingselementen, natuurbeleving, een continue uitbating en de publieke toegankelijkheid.

In een eerste fase kunnen alle geïnteresseerden zich kandidaat stellen tot woensdag 4 september 2013. De selectiecriteria zijn bewust beperkt gehouden om de selectie breed open te trekken. De kandidaten moeten wel een bankverklaring en een korte visienota aan hun kandidatuur toevoegen.

In een tweede fase kunnen de geselecteerde kandidaten hun inschrijving verder uitwerken.

Het gemeentebestuur streeft ernaar om nog dit jaar de ontwikkelaar te selecteren.

Om mogelijke kandidaten te informeren over deze selectie, kiest het gemeentebestuur voor een ruime bekendmaking via diverse kanalen, waaronder het bulletin van aanbestedingen, de lokale pers, Voka, Unizo, Toerisme Provincie Antwerpen en individuele aanschrijving van mogelijke geïnteresseerden.